SON DAKİKA

Taşova Gazetesi
Kurukafa

Çevrim İçi Dolandırıcılık Uyarısı: Amasya Emniyeti’nden Önemli Duyuru

Çevrim İçi Dolandırıcılık Uyarısı: Amasya Emniyeti’nden Önemli Duyuru
Bu haber 24 Nisan 2024 - 15:56 'de eklendi ve 19 views kez görüntülendi.

Amasya İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (SİBERAY) bir duyuru yayımlayarak, vatandaşları çevrim içi dolandırıcılık konusunda uyardı. Son zamanlarda artan çevrim içi alım-satım veya kiralama ilanlarındaki kapora taleplerine dikkat çekildi.

SİBERAY’ın uyarısında, internet siteleri veya mobil uygulamalardaki ilanlarda yapılan ödemelerin risk içerdiği vurgulandı. Dolandırıcıların, kapora adı altında yapılan ödemelerle vatandaşları mağdur ettiği belirtildi ve bu durumlara karşı önlem alınması gerektiği ifade edildi.

Özellikle çevrim içi alışverişlerde ve kiralama işlemlerinde ödeme yapmadan önce ilanın gerçekliğinin ve güvenilirliğinin titizlikle araştırılması gerektiği vurgulandı. Herhangi bir şüphe durumunda ilgili mercilere bilgi verilmesi gerektiği önemle belirtildi.

SİBERAY yetkilileri, vatandaşların siber dolandırıcılık ve sahte ilanlar konusunda bilinçlenmesi ve güvenlik önlemlerini alması gerektiğini vurgulayarak, “Dolandırıcıların tuzağına düşmemek için ödeme yapmadan önce ilanı mutlaka doğrulayın ve güvenilir kaynaklardan bilgi alın” uyarısında bulundu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA